MINERALI

Minerale delimo na pozitivne minerale in negativne minerale. Ali je mineral pozitiven ali ne, je odvisno od tega, kakšne energije so bile na njegovem rastišču. Če je rastišče minerala blizu močnega vira škodljive energije, takšni minerali ne morejo blagodejno vplivati na človekovo zdravje.

Pozitivni minerali oddajajo energetsko toploto ali prijetne trnce, negativni minerali pa nas v dlani bodejo in oddajajo hlad. Pozitiven mineral lahko začutimo s srcem oziroma z intuicijo, če jo imamo dovolj razvito.
V terapevtske namene uporabljamo samo pozitivne minerale, negativni minerali pa niso primerni, ker nam jemljejo življenjsko energijo. Negativni minerali so takšni v svojem bistvu, tega ne moremo spremeniti. Niti s čiščenjem jih ne moremo spremeniti v pozitivne. To seveda ne pomeni, da so takšni minerali v naravi škodljivi. Ne, imajo nalogo uravnovešanja energij.
Če želimo uporabljati minerale za ohranjanje in pridobivanje zdravja, si lahko pomagamo le s pozitivnimi minerali, za negativne minerale pa vas prosim, da jih ne uporabljajte v nobene namene.
Gemstone
Menim, da bi morali že trgovci, ki ponujajo minerale, skrbeti, da so na policah samo pozitivni minerali. Žal se to ne dogaja ali pa zelo redko. Ponavadi se manjši minerali ponujajo  v skodelicah, kjer so med seboj pomešani. V takšni skodelici so lahko tako pozitivni kot tudi negativni minerali. Če so negativni “močnejši”, bodo slabo vplivali tudi na pozitivne. Tukaj opažam precej nereda in nedoslednosti. V svetu je nekaj “negativnih žarišč”, kjer so zbrani močni negativni minerali. To opazimo na zunaj tako,da rastline slabo uspevajo, živali pa se raje izognejo takšnim krajem. Ljudje, ki tam živijo, so napeti brez vidnega vzroka, se slabo počutijo, dogajajo se nerazumljive nesreče in podobno. Če niste prepričani, vam priporočam, da preverite svoje minerale pri kristaloterapevtu ali pri dobrem radiostezistu. Prav tako pa bolj priporočam uporabo pozitivnih mineralov, ki se nahajajo neobdelani v
naravni obliki, saj z njimi dosežemo boljše energetske učinke pri reševanju zdravstvenih težav in pri preventivi.
Avtor prispevka: Lucija Udovč

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja