PREBUDIMO SE

 

                                                                                                 

Velik del bolezni je poskus, da bi se poravnalo ravnovesje v fizični obliki oziroma našemu fizičnemu telesu. Na bolezen, bolečino oziroma kakršnokoli drugo neravnovesje na fizičnem telesu, ne bi smeli gledati kot na nekaj sovražnega, temveč kot na opozorilni znak, da moramo v svojem življenju nekaj spremeniti, kajti vsak simptom, bolečina oziroma znak, nakazuje, da je v našem organizmu prišlo do disharmonije oziroma neravnotežja. In  če smo do tega trenutka ignorirali oziroma preslišali vse blage opozorilne znake, ki nam jih je dajalo telo in vsa njegova sporočila (npr. glavobol, slabost, boleče grlo , slabosti, bolečine v želodcu ipd.) nam je telo moralo dati takšne znake katere ni moč ignorirati. S tem nam je želelo sporočiti »Hej ustavi se, prisluhni moji bolečini, poglej zakaj se stalno pojavljam!«

Marsikdo šele s pomočjo bolezni, ki je splošna beseda za kakršnekoli težave, ki se v fizičnemu telesu pojavijo, sprevidi, da mora v svojem življenju nekaj spremeniti, opustiti ali preprosto izpustiti. Na »bolezen« torej nebi smeli gledati, kot na kazen ali slabost, temveč kot na naraven proces na poti k ponovnemu ustvarjanju ravnovesja, zdravja in srečnega življenja. Še boljše seveda pa je, da se ob kakršni koli bolečini, ki se pojavi ustavimo in poiščemo vzrok nastanka.

Veliko bolezenskih stanj se pojavi ravno zaradi tega, ker se ne želimo oziroma ker se nismo sposobni rešiti starih miselnih vzorcev, čustev, nagnjenj in lastnine. In tedaj, ko nočemo oziroma ne želimo zagledati potrebe po spremembi, se pojavijo dolgotrajni načini za uskladitev neravnovesja. Naše fizično telo zazna vsa neravnovesja v zgodnji fazi in jih avtomatsko, velikokrat tako, da se tega sploh ne zavemo, popravlja, saj je njegov cilj ohranjanje harmonije. Vendar pa, če je naš vpliv uma tako močan, da nadvlada, lahko to ravnovesje doseže kritično točko. In takrat pride do bolezni, ki je potrebna za ponovno vzpostavitev harmonije.

Če na določenem področju našega življenja ni tako, kot mora biti; bodisi smo nesrečni v službi; prizadeti zaradi izgube ljubljene osebe; žalostni, ker bi se radi pogovorili s partnerjem, a nas je strah njegove reakcije; nezadovoljni s svojim življenjem; skratka nas karkoli muči, a to ignoriramo, nam bo telo slej kot prej začelo dajati in kazati določene znake. Opozorilne znake, saj je njegova želja, da bi pogledali vase, odkrili vzrok težave in tako se bolezen nebi razvila oziroma bi odpravili težavo.

Naj bo to blag glavobol, bolečine v hrbtenici, bolečine v želodcu, vsako dnevne slabost,… Če vse te blage znake preslišimo, namesto, da bi jih pobliže pogledali in odhitimo po zdravila v upanju, da bo potem boljše, smo v veliki zmoti. Zdravila bodo res ublažila trenutno bolečino, ne bodo pa odpravila vzroka težave, kar pomeni, da se bo ta ista težava slej ko prej spet vrnila. Mogoče ne na istem področju, v isti obliki, ampak zagotovo se bo, kajti vesolje želi, da nekaj v svojem  življenju spremenimo in če tega ne dojamem,  bo telo čez čas spet začelo dajati opozorilne znake, v upanju, da se bomo tokrat pa le prebudili.

 

 

»Poglejte vase in poiščite vzroke!«

 

 

 

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja