DELOVNA TERAPIJA PRI MOTNJAH HRANJENJA

 

DELOVNA TERAPIJA PRI MOTNJAH HRANJENJA

»Zakaj moram na delovno terapijo? Moj problem so motnje hranjenja! »

Delovna terapija se osredotoča na človeka kot celoto, kar vključuje njegov mentalni del, čustveni del in duhovni del ter prav tako njegovo okolico, želje, cilje in interese. Delovna terapija pomaga ljudem, da ponovno najdejo sami sebe, da odkrijejo svoj smisel v življenju, da ponovno dobijo nazaj vero ter upanje vase in v življenje.

Ko se oseba bori z motnjami hranjenja, postaneta prioriteta zdravja in aktivnosti vsakodnevnega življenja nepomembna in potrebni so mnogi rituali in dejanja za vzdrževanje le- tega. Njihova glavna aktivnost postane hrana, štetje kalorij, obremenjevanje s hrano, bruhanje ipd. Aktivnosti, ki jih je oseba opravljala, preden je prišlo do nastopa motenj hranjenja, kot so druženje s prijatelji, preživljanje prostega časa z družino sčasoma zbledijo, dokler ne pride do hudega pomanjkanja ravnotežja in njihova edina vsakodnevna aktivnost so motnje hranjenja.

Delovna terapija pomaga posameznikom z motnjami hranjenja ponovno vzpostaviti zdrave življenjske dejavnosti in življenjsko ravnotežje ki so ga nekoč imeli. Pomaga ponovno najti samega sebe, svoje želje, cilje in interese. Pomaga ponovno najti zadovoljstvo v vsakemu posamezniku in kar je najpomembnejše na samem začetku nauči osebo, kako naj poskrbi sama zase v smislu prehranjevanja, kajti glavni cilj na samem začetku je dvig teže in končni cilj skrb za samega sebe.

Z nami lahko tudi delite svojo zgodbo, ki jo bomo z veseljem objavili.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja