OVIRATLON

KAJ JE OVIRATLON?

Oviratlon je preizkušnja samega sebe na 8 do 10 kilometrov dolgi poti z različnimi ovirami. Ovire so narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov modernih specialnih enot s celega sveta. Nekatere od njih je treba preplezati, skozi druge se moramo splaziti, pri tretjih potrebujemo kanček poguma … Če ste si vedno želeli poizkusiti, kako trenirajo specialci, imate na oviratlonu za to idealno priložnost. Oviratlon ni tekmovanje, je več kot to! Je edinstven športni dogodek, ki je na novo začrtal slovenski prostor vzdržljivostnih športov.

KAJ JE OVIRATLON OBSTACLE TRAINING?

Na oviratlonu ne boste bili bitke s časom, ampak s samim seboj. Oviratlon je preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči vašega najboljšega prijatelja, sorodnika, sodelavca ali popolnega neznanca. Prijateljstvo, sodelovanje in nesebična pomoč so v sodobnem času prepogosto spregledani. Občutek, ko nekomu priskočiš na pomoč pri prečkanju ovire, je nepozaben. Oviratlon je športni dogodek, kjer vaš videz, starost ali oprema, ki jo nosite, nimajo pomena. Bolj pomembna je dobra energija, ki je nalezljiva. Naš skupni namen je, da ovire premagate brez nadležne merilne ure za vratom in sotekmovalcev, ki se rinejo mimo vas v borbi za 322. mesto. Športne prireditve naj bi bile zabavne, dinamične in sproščene. Oviratlon je vse to in še več! Je prireditev, ki vam obljublja nepozabno druženje in spoznavanje ljudi v popolnoma novi luči. Kdo ve, morda boste tam spoznali novega prijatelja ali partnerja.

Vabljeni, sprejmite izziv oviratlona, atraktivnega in najbolj prvinskega preizkusa, ki se ga boste v življenju udeležili! Želja premagati samega sebe vas bo gnala naprej, drugi pa vas bodo ob tem spodbujali. Oviratlon je doživetje, ki vam bo spremenilo življenje. Morda bo postal celo vaš način življenja.

 

KAJ JE OVIRATLON OBSTACLE TRAINING?

To je pravzaprav oviratlon v malem: proga je sicer krajša, ovir je manj, kljub temu pa boste že pred pravim oviratlonom doživeli nepozabno predoviratlonsko adrenalinsko vzdušje. Oviratlon Obstacle Training je namenjen vsem, ki želite preizkusiti traso in trenirati na pravih ovirah, saj se boste soočili z nekaterimi, ki vas bodo pričakale tudi na pravem oviratlonu. Na njih boste preizkusili svoje telesne in psihične sposobnosti ter preverili, ali imate pravo ekipo in ali ste iz pravega testa, da se podate na čisto pravi Oviratlon Obstacle Challenge.

KAJ JE OVIRATLON SPRINT CHALLENGE?

Oviratlon Sprint Challenge je tekmovanje na 100 metrov dolgem poligonu, na katerem je treba v čim krajšem času preteči in se ob tem soočiti še z devetimi ovirami (način prehoda čez ovire je natančno določen). Tekmovanje poteka po sistemu »head to head« (paralelni oviratlon tek), zato je treba s progo in ovirami opraviti hitreje od tekmovalca na sosednji progi. Tako kot na sploh pri oviratlonu pa tudi pri Sprint Challenge štejejo predvsem spretnost, iznajdljivost in pogum. Namenjen je vsem tistim, ki vam boj ena na ena še dodatno dvigne nivo adrenalina.

 

Članek,slike in video zapisi so last Športnega društva Oviratlon (www.oviratlon.si)
Oviratlon je blagovna znamka v lasti Športnega društva Oviratlon, registrirana pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino (registrska številka: 201270948).

 

 

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja